Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αυτοκτόνησε στο κελί του 35χρονος που στραγγάλισε τη συζύγο του

Οι τύψεις ίσως «λύγισαν» τον δράστη του εγκλήματος, που συγκλόνισε την Κύπρο πριν από τέσσερα χρόνια. Δύο μήνες μετά τη μεταγωγή του στις Φυλακές Νιγρίτας από σωφρονιστικό κατάστημα της Μεγαλονήσου ο 35χρονος που στραγγάλισε τη Θεσσαλονικιά σύζυγο και μητέρα των τριών παιδιών του στη Δερύνεια και σκηνοθέτησε ατύχημα πυρπολώντας το κρεβάτι της έριξε την αυλαία του δράματος βάζοντας τέλος στη ζωή του!
Το κίνητρο του εγκλήματος τον Μάρτιο του 2012 ήταν σύμφωνα με καταθέσεις ότι ο 35χρονος, δεν μπορούσε να δεχθεί την απόφαση της γυναίκας του να χωρίσουν και να μη βλέπει τα παιδιά τους, ενώ είχαν και οικονομικές διαφορές. Για λόγους που μόνο ο ίδιος γνώριζε, είχε ζητήσει να εκτίσει την ποινή του μακριά τους, στην Ελλάδα, όπου έχει συγγενείς στη Σκύδρα Πέλλας. Η εισαγγελία έκανε δεκτό το αίτημά του και στο τέλος Δεκεμβρίου του 2015 μετήχθη στις Φυλακές Νιγρίτας. Χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχων στα κελιά, οι σωφρονιστικοί βρήκαν τον 35χρονο κρεμασμένο από αυτοσχέδια αγχόνη, που είχε φτιάξει με τα σεντόνια του και έδεσε στο παράθυρο του κελιού, γράφοντας τον τραγικό επίλογο στο οικογενειακό δράμα.
Το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης είχε αρχίσει να ξετυλίγεται δυο χρόνια μετά τον θάνατο της άτυχης γυναίκας και την απίστευτη ανατροπή στην εκδοχή ότι επρόκειτο για ατύχημα, εξαιτίας μιας σειράς λαθών. Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στις 16 Μαρτίου 2012, έπειτα από τηλεφώνημα γειτόνων που είδαν καπνό να βγαίνει από το σπίτι της στη Δερύνεια. Η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε στο υπνοδωμάτιο και συγκεκριμένα στο κρεβάτι, στο οποίο βρισκόταν νεκρή.
Οι έρευνες που ακολούθησαν, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε εισπνοή καπνού και ότι η φωτιά προκλήθηκε από αναμμένο αποτσίγαρο. Ομως, ο πατέρας της υποστήριζε από την πρώτη στιγμή ότι ο θάνατός της ήταν εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν κάπνιζε, ενώ το πρόσωπό της ήταν γεμάτο μελανιές.
Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ελλάδα και απέδωσε τον θάνατο σε ασφυξία συνεπεία πνιγμού. Δύο ολόκληρα χρόνια μετά το έγκλημα η νομική υπηρεσία της Κύπρου διέταξε νέα έρευνα, που απέδειξε ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της Χριστίνας τη χτύπησε, τη στραγγάλισε και έβαλε φωτιά στο κρεβάτι της!
Αρχικά ο 35χρονος αρνήθηκε ότι σκότωσε τη γυναίκα του. Ομως, αποκαλύφθηκε ότι εκείνη ήθελε να χωρίσουν και ότι είχαν και οικονομικές διαφορές, κι έτσι ομολόγησε και συνελήφθη τον Μάρτιο του 2014. Στο τέλος του ίδιου χρόνου το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 20 ετών.