Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Γιαννιτσά:Στην φυλακή για μικροκολοπές ένας 13χρονος και ένας 15χρονος

Στη φυλακή κατέληξαν δύο μικρά παιδιά, αδέλφια 13 και 15 ετών, γεωργιανής καταγωγής, τα οποία καταδικάστηκαν για κλοπή μικροαντικειμένων συνολικής αξίας 10 ευρώ, στα Γιαννιτσά.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη των Γιαννιτσών την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και τα δύο παιδιά συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω.
 Τη Δευτέρα οδηγήθηκαν σε δίκη και καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκιση με επιβαρυντικό στοιχείο την προηγούμενη εμπλοκή τους σε περιπτώσεις μικροκλοπών.
Μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου στα Γιαννιτσά, οι δύο ανήλικοι μεταφέρθηκαν στις φυλακές Κασσαβέτειας του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αντίδραση και από τους ίδιους τους κρατούμενους στο Βόλο όταν είδαν να μεταφέρονται ως συγκρατούμενοι τους τα δύο μικρά παιδιά.
Ήδη γίνονται προσπάθειες παρέμβασης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στη διεύθυνση των φυλακών Βόλου για την άμεση απελευθέρωση των παιδιών.
*αναδημοσίευση από http://tvxs.gr
Για άλλη μια φορά γίνεται εμφανές πώς απουσία προληπτικών και υποστηρικτικών δομών, ανήλικα άτομα τιμωρούνται μέσω του στείρου εγκλεισμού και μετουσιώνονται σε εν δυνάμει παραβατικούς ενήλικες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου