Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Αύξηση κατά 20% της παραβατικότητας των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ

Κατά 20% εμφανίζεται αυξημένη, σε σχέση με πέρσι, η παραβατικότητα των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση εις βάρος αστυνομικών σε 242 περιπτώσεις. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν διάφορες πειθαρχικές και ποινικές παραβάσεις και φθάνουν ως την πλαστογραφία, την κατοχή ή χρήση ναρκωτικών και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα έχει διαταχθεί η διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης κατά 242 αστυνομικών, ορισμένοι από τους οποίου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, κατόπιν σχετικής ερώτησης του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Κώστα Αϊβαλιώτη. Οι 242 αυτές περιπτώσεις παραβατικότητας αντιστοιχούν σε 30 αστυνομικά τμήματα, αφού ο μέσος όρος υπηρετούντων αστυνομικών στα Α.Τ είναι 30.
Με την ολοκλήρωση κάθε ΕΔΕ, σε όσους αστυνομικούς κριθούν ένοχοι, θα επιβληθεί αργία από 15 ημέρες ως 2 μήνες σε περίπτωση ελαφρού παραπτώματος, αργία από 2 μήνες ως 6 μήνες σε περίπτωση μεγαλύτερου παραπτώματος και οριστική απόλυση σε βαριές περιπτώσεις πειθαρχικών ή ποινικών αδικημάτων.

*πηγή: http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου