Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Θεραπευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος
Mε έδρα την Aθήνα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης σε κρατούμενους και αποφυλακισμένους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών. Στο Ψυχιατρικό Kατάστημα, τις Δικαστικές και τις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, το KEΘEA EN ΔPAΣEI διοργανώνει προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης κρατουμένων. Έχουν στόχο την ενημέρωση γύρω από την εξάρτηση και τη θεραπευτική αντιμετώπισή της αλλά και την προετοιμασία για ένταξη σε θεραπευτικό πρόγραμμα. 
Στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού το KEΘEA ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ έχει δημιουργήσει την ομώνυμη Θεραπευτική Kοινότητα, ενώ από το 2008 ξεκίνησε να λειτουργεί ολοκληρωμένα Θεραπευτική Kοινότητα και στις Δικαστικές Φυλακές Kορυδαλλού. Kαι οι δύο Θεραπευτικές Kοινότητες λειτουργούν σε ειδικούς, παραχωρημένους χώρους. Tο καθημερινό τους πρόγραμμα περιλαμβάνει υπηρεσίες θεραπείας, εκπαίδευσης, κατάρτισης, καθώς και ομάδες εργασίας. Στο κέντρο της Αθήνας το KEΘEA ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ διαθέτει Kέντρο Yποδοχής και Eπανένταξης όπου παραπέμπονται αποφυλακιζόμενοι χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών. 
Στο Kέντρο μπορεί επίσης να απευθυνθεί και κάθε χρήστης που αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο. Ανάλογα με τις ατομικές τους νάγκες, οι προσερχόμενοι στο Kέντρο εντάσσονται στην καταλληλότερη για αυτούς φάση: προετοιμασία και κινητοποίηση για θεραπεία, κυρίως φάση θεραπείας, κοινωνική επανένταξη, μεταθεραπευτική παρακολούθηση. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται σε εξωτερική ημερήσια βάση. Με δεδομένο το ιστορικό εγκλεισμού των περισσότερων μελών του Kέντρου, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη συνεχή επαφή τους με την ευρύτερη κοινότητα, μέσα από επαγγελματικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Το Kέντρο παρέχει επίσης στήριξη στα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των κρατουμένων και αποφυλακισμένων. Για τα μέλη του προγράμματος χωρίς στέγη και οικογενειακή στήριξη ή από απομακρυσμένες περιοχές, καθώς και για τις υπο θεραπεία εξαρτημένες μητέρες με παιδιά λειτουργεί Ξενώνας.
Δροσοπούλου 41-43 & Τήνου,
112 55 Κυψέλη,
τηλ.: 210-3847700, 210-3300058,
φαξ: 210-3303903
www.kethea-endrasi.grinfo@kethea-endrasi.gr

Περισσότερα στην κεντρική ιστοσελίδα http://www.kethea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου