Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (Α΄ ΤΥΠΟΥ) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ κ. ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κύριε Υπουργέ και κ.κ. που σας κοινοποιούμε το παρόν,

Σήμερα ημέρα Πέμπτη και με ημερομηνία 14η του μηνός Οκτωβρίου του 2010, αναγκασθήκαμε λόγω των συνθηκών διαβίωσης μας, όλοι εμείς οι κρατούμενοι του καταστήματος (φυλακής) κράτησης Άμφισσας, να σας αποστείλουμε την παρακάτω παραγγελία-επιστολή-έκκληση ανθρωπιάς για επίλυση των προβλημάτων που η πολιτεία από δόλο μας αναγκάζει να ζούμε μαζί με την κράτησή μας. Η φυλακή αυτή είναι ένα παμπάλαιο κτίσμα που θα έπρεπε να είναι μουσειακό έκθεμα αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα και όχι τόπος κατοικίας των όποιων ανθρώπων αυτών ακόμα και των ποινικά κολασμένων. Οι θέσεις (!) κράτησης για την «φιλοξενία» των ποινικά καταδικασθέντων είναι 180 «κρεβάτια». Οι εν τω παρόντι δεχόμενοι την «φιλοξενία» αυτή της πολιτείας, ανέρχονται αισίως σε 264 άτομα!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

α) Να κοιμούνται τα επιπλέον άτομα πάνω σε τελείως ακατάλληλα, βρώμικα, ανθυγιεινά στρώματα στο πάτωμα, που ούτε σκύλοι αδέσποτοι, δεν θα τολμούσαν να ξαπλώσουν σε αυτά...
β) Δεν δίνονται σεντόνια, κουβέρτες, χαρτί υγείας, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, σαπούνι και εν γένει ότι προβλέπεται του Νόμου και του Σωφρονιστικού Κώδικα με την αιτιολογία (αληθινώς γαρ) ότι η πολιτεία (υπουργείο, Σ.Υ.) δεν έχει να παράσχει.
γ) Στοιβάζονται άτομα με τελείως μικρές ποινές κάτω των 2 (δύο) ετών, ενώ ο Κώδικας προβλέπει την αναστολή των ποινών αυτών μαζί με άτομα τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερες (καθείρξεις) με αποτέλεσμα να υπάρχουν εντάσεις, φυσικό επακόλουθο της δόλιας αδιαφορίας Μ.Ο.Μ. της πολιτείας και των αρχών-οργάνων της.
δ) Οι μεταγόμενοι πολλάκις στερούνται τροφής και υγιεινής διαδικασίας επί 48ώρου λόγω των αδικαιολόγητων μεταγωγών, μακρόθεν της οικίας περιοχής των.
ε) Άτομα χρήζοντα θεραπείας και άμεσης ιατρικής παρακολούθησης να «πετιούνται» στην κυριολεξία στο «σωρό» με σοβαρό αποτέλεσμα για την υγεία τους (ψυχική και σωματική) και ακόμα για την ίδια ασφάλεια της ζωής των.
στ) Άτομα να κοιμούνται στο πάτωμα και δίπλα στις τουαλέτες και τα σκουπίδια των θαλάμων σε απίστευτες για ανθρώπινα όντα και δικαιώματά των, συνθήκες και καταστάσεις, ώστε να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική και ψυχική υγεία των.

ΕΠΕΙΔΗ αυτά που καταγγέλλουμε είναι ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥΣ
ΕΠΕΙΔΗ οι Εισαγγελείς και το Υπουργείο υπεύθυνοι για την εφαρμογή του νόμου ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ
ΕΠΕΙΔΗ η εφαρμογή, δια των νόμων, κράτους ΔΙΚΑΙΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ να είναι εφαρμοστέοι και στο τελευταίο εκατοστό γης της επικράτειας
ΕΠΕΙΔΗ οι λόγοι όπου συντάξαμε το παρόν, όλοι εμείς, ουκ εστί τέλος και θα χρειασθούν εκατονταπλές σελίδες για να σας αναπτύξουμε τα εμφανώς νοούμενα ΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕ:

την σωστή εφαρμογή των Νόμων και διατάξεων της πολιτείας, ως πρέπει σε ένα κράτος δικαίου, την διόρθωση των αδικιών που συνεχίζουν να γίνονται και μετά την έλευση της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» στην πολύπαθη χώρα μας, και να επιτευχθεί γρήγορα η αποσυμφόρηση, ως και Εσείς όλοι μας έχετε κατά καιρούς υποσχεθεί, των καταστημάτων κράτησης από άτομα ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ. Επίσης και για το δια ταύτα ζητούμε να κοιτάξετε μετά παρρησίας την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΗ κατάσταση της ενταύθα φυλακής (παραβιάσεις Σ.Κ., Νόμων, ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, συνθηκών κράτησης διαβίωσης κλπ)
Και να κάνετε την κράτησή μας «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ» ως και ο τίτλος του εποπτεύοντος υπουργείου σας πρεσβεύει.

Ευχαριστούμε όσους μας ακούν και ενεργούν

Μετά τιμής

ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: 1) κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
2) κ. Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, Αθήνα
3) κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
4) κ. Πρόεδρο του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Νέα Δημοκρατία) Αθήνα
5) κα. Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, Αθήνα
6) κ. Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Αθήνα
7) κ. Πρόεδρο της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αθήνα
8) κ. Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Αθήνα
9) τους κ.κ. Ανεξάρτητους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου
10) κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου, Αθήνα
11) κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
12) Όλες τις ημερήσιες εφημερίδες Αθηνών
13) Όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ΕΤ, ΕΡΑ, MEGA, ANTENNA, ΣΚΑΙ, ALTER, ALPHA
14) τον κ. Λάκη Λαζόπουλο του προγράμματος ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ, Τ.Σ. ALPHA
15) τον κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο του Τ.Σ. ALTER»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου