Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Επισκέψεις στις φυλακές από τη διακομματική επιτροπή της Βουλής

Επισκέψεις στις φυλακές της χώρας θα πραγματοποιήσει η αρμόδια διακομματική επιτροπή της Βουλής, η οποία συζήτησε σήμερα με αρμόδιους φορείς για το ποια είναι η κατάσταση και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Στόχος της επιτροπής είναι να υπάρξει άμεση αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι καθώς των συνθηκών διαβίωσης.
Ο διαχωρισμός των κρατουμένων ανάλογα με την παραβατική τους συμπεριφορά, και η μέριμνα για επανένταξη τους ήταν τα θέματα που βουλευτές και αρμόδιοι φορείς συμφώνησαν ότι πρέπει κυρίως η πολιτεία να εστιάσει την προσοχή της.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, από τις συνολικά 33 φυλακές, μέρος των κρατούμενων σε 14 από αυτά, απέχει από το συσσίτιο οι κρατούμενοι. Από τους συνολικά 12.600 κρατούμενους οι 543 δήλωσαν ότι προχωρούν σε απεργία πείνας.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμής ε απεργία πείνας βρίσκονται 1.000 κρατούμενοι, ενώ αποχή από το συσσίτιο πραγματοποιούν 9.000 κρατούμενοι σε 26 από τις 33 φυλακές της χώρας.
Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει ότι του έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα για συνάντηση με τους κρατούμενους. «Δημιουργούνται απορίες για το πώς ένα αίτημα συνάντησης κάποιων φερομένων ως εκπροσώπων των κρατουμένων, που δεν γνωρίζουμε πως επιλέχθηκαν, δεν υποβλήθηκε στο υπουργείο, αλλά διατυπώθηκε μόνον μέσω εφημερίδων», αναφέρεται, στον απόηχο σχετικών δημοσιευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου